Wielka niespodzianka od Myslovitz!!!


  Kimkolwiek jesteś pamiętaj, że i Ty zmęczona Mamo oraz Ty zmęczony Tato.... o 'noł' mam nadzieję, że nie tylko sami rodzice czytają tego bloga! Pamiętaj, że i Ty zmęczony Człowieku, niezależnie od okoliczności, masz prawo się zatrzymać!

Masz prawo do czasu tylko dla siebie.

Masz prawo uwolnić swoje serce, myśli i ręce od obowiązków.

Masz prawo być sobą i mieć swoje zdanie.

Masz prawo do szacunku, miłości i odpoczynku.

  Z tego oto powodu, że Ty Drogi Człowieku, masz do tego wszystkiego prawo, przy wielkiej uprzejmości ze strony grupy Myslovitz oraz nawiązując mocno do mojego ostatniego wpisu  tu  mamy dla Was jak ze snu płytę 1.577 opatrzoną autografami całego zespołu!

            Myslovitz, jesteście wspaniali! Oto reguły zabawy:


1. W komentarzu pod tym postem odpowiedz na pytanie:

Jakie danie bądź dania zaserwowalibyście gdyby na kolację, do Waszego domu, przybyła cała grupa Myslovitz?
 
Nie zapomnij się podpisać, być może właśnie Twój komentarz wygra!
 
2. Udostępnij plakat konkursowy na facebooku lub na blogu. Plakat do udostępnienia tutaj
 
Prawda, że proste? Więc, dalej!!! Czekamy na najbardziej zaskakujące odpowiedzi do niedzieli 2.03.
----------------------------------------------------------------------
Mamy wreszcie długo oczekiwane wyniki konkursu z grupą Myslovitz!
A więc za '...różnorodność i zaangażowanie..' - tak wyróżnił komentarz sam Zespół a ja tylko dodam, że te słowa udowodniły jak głęboko można zainspirować się w kuchni muzyką..

'całą grupę ugościć nie da się jednym daniem...trafić w podniebienie i porządnie ugościć to byłby mój cel
1. na powitanie zupa krem z dyni z parmezanem
5. k...onkretów: kurczak owinięty szynką parmeńską, schab z chrzanem, sola z pieprzem grubym, łosoś z natką i cytryną, makaron ze szpinakiem i białym serem
7. dodatków: marchew z cytryną, seler z rodzynkami, buraczki z papryką, ogórki z selerem i cebulą i curry, brokuł z czosnkiem, ziemniaki tłuczone z brokułem, ziemniaki z tymiankiem na mleku i z czosnkiem
7. słodkości na pożegnanie: czekolada z orzechami, rogaliki z powidłami, rogaliki z nutellą, muffinki z cukinią i marchewką, serniczki na zimno z brzoskwinią, kawa z cynamonem, herbata z pomarańczą i goździkami'

Ja ze swojej strony, dziękuję jeszcze Panu Krzysztofowi N za ciekawą interpretację, a autorkę zwycięskiego komentarza proszę o kontakt!

Komentarze

  1. o jezuuu przecież wiadomo, że pieczone kotlety brokułowe z zielonym pesto :D

    <3

    OdpowiedzUsuń
  2. Pewnie musieli by się zadowolić: niczym. Ewentualnie pizzą na telefon ;)
    Byłabym tak przejęta, że za co bym się nie wzięła to bym spartoliła ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. Ja podałbym Schauferle mit Kloss. Danie z Norymbergi ( Bayerowskie)

    OdpowiedzUsuń
  4. ja bym zaserwowała zupę meksykańską:)

    OdpowiedzUsuń
  5. całą grupę ugościć nie da się jednym daniem...trafić w podniebienie i porządnie ugościć to byłby mój cel
    1. na powitanie zupa krem z dyni z parmezanem
    5. konkretów: kurczak owinięty szynką parmeńską, schab z chrzanem, sola z pieprzem grubym, łosoć z natką i cytryną, makaron ze szpinakiem i białym serem
    7. dodatków: marchew z cytryną, seler z rodzynkami, buraczki z papryką, ogórki z selerem i cebulą i curry, brokuł z czosnkiem, ziemniaki tłuczone z brokułem, ziemniaki z tymiankiem na mleku i z czosnkiem
    7. słodkości na pożegnanie: czekolada z orzechami, rogaliki z powidłami, rogaliki z nutellą, muffinki z cukinią i marchewką, serniczki na zimno z brzoskwinią, kawa z cynamonem, herbata z pomarańczą i goździkami
    dorota bilska

    OdpowiedzUsuń
  6. Halibut, pstrąg i łosoś z pieczonymi ziemniaczkami i surówka marchewka z rodzynkami a na deser słodycze.
    Ania A

    OdpowiedzUsuń
  7. Hehe zaserwowała bym roladę kluski śląskie i modro kapusta. Zespół wywodzi się ze Śląska a kto raz spróbuje tego zestawu ten zawsze do niego wraca....

    OdpowiedzUsuń
  8. Lasagne! - kuchnia włoska jest królową wszystkich kuchni świata, a chłopaki z Myslovitz powinni stołować się po królewsku! ((:
    Pozdrawiam Anna Rachv

    OdpowiedzUsuń
  9. Myslovitz na kulinarnym blogu? Szacun chłopaki

    OdpowiedzUsuń
  10. Widziałem Cię na funpage Myslovitz i u Michała Kowalonka kim Ty jesteś kobieto? ja bym zaserwował naleśniki francuskie z syropem klonowym i dużo piwa...
    Michał ced

    OdpowiedzUsuń
  11. Kolacja z Myslovitz :). Szkoda, że nie jest nagrodą ;).
    Ja proponuję faszerowanego bakłażana i sałatkę caprese :).

    OdpowiedzUsuń
  12. Zamiast mojego skromnego domu wybrałbym się z muzykami do Baru Mlecznego Korova na przystawki złożone z duszą 21 gram oraz Siódmy Koktajl... Następnie udałbym się do Marie Minn Restaurant, gdzie zamówiłbym świeże ryby po grecku, które całkiem niedawno jeszcze zanim trafiły W Sieci pięknie pływały w Wielkim Błękicie. Ciężko zdecydować się na danie główne, niemniej jak prawdziwi mężczyźni wolelibyśmy wyjść Nocą jak zwykli Chłopcy by W Deszczu Maleńkich Żółtych Kwiatów cieszyć się Zwykłym Dniem. A na końcu Nocnym Pociągiem Aż Do Końca Świata czytając od czasu do czasu Książkę Z Drogą W Tytule pogadalibyśmy także o kulinariach, bo przecież nie jest możliwe zadowolić gusta każdego, a już w szczególności tak eklektyczną grupę jak MYSLOVITZ!

    Krzysztof Nizio

    OdpowiedzUsuń
  13. Kasia mama Jasia28 lutego 2014 21:52

    Spaghetti z czosnkiem i pancettą, posypane natką pietruszki :)

    OdpowiedzUsuń
  14. Rozmowa z narzeczonym:
    Ja: Kochanie, gdyby miał do Ciebie przyjechać Twój [Ulubiony Artysta] do domu na kolację, co byś mu przygotował?
    On: Nic.
    J: Czemu?
    O: No nie wiem.
    J: To co byś zrobił jakby przyjechał?
    O: Wziąłbym go do baru i z nim chlał.
    J: Serio?
    O: No. A co, kolacje przy świecach?
    J: No, nie...
    O: No właśnie. :D

    Facet chyba zna się lepiej. ;)

    OdpowiedzUsuń
  15. Razem byśmy przygotowali tą kolacje popijając wino, rozmawiając o muzyce i wkładając swoje ulubione składniki do Roll-sów Sushi :D Mój wyglądałby tak: awocado, marchew, ogórek, fosoś, serek Philadelphia. Pozdrawiam Paweł

    OdpowiedzUsuń
  16. Dla każdego coś dobrego:)
    Snowy jako ziomal z Wielkopolski dostałby na przystawkę śnieżynkowe plendze ze śmietaną oraz pyry z gzikiem. Potem kaczkę, szare kluchy ze skrzyczkami i gaty cebulowe.I galacik;)
    Gryfne chłopaki Ślązaki uraczyłabym następująco: hekele, karminadle lub rolada z kluskami śląskimi i modrą kapustą. A na deser szpajza;)
    Wszak każdy facet preferuje kuchnię mamusi;) Dlatego proponuję smaki dzieciństwa:)
    AliDz

    OdpowiedzUsuń
  17. Jako kulinarny inwalida zrobiłabym wodzionkę- smacznie, szybko i po śląsku :-D P.K.

    OdpowiedzUsuń
  18. Sushi Adam Kysiak

    OdpowiedzUsuń
  19. Dziekuję za uznanie mojego pomysłu na ugoszczenie zacnych gości :)
    Płyta przecudna zmienna i zaskakująca dla mnie nr 4 KONIEC LATA absolutny hit
    pozdrawiam
    dorota bilska

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Popularne posty